Titta

UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Om UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Fyra talare ger en bakgrund till klimatproblematiken och inspirerar till att laga god mat som är bra för dig och klimatet. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Till första programmet

UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet : Fyra planetvänliga principer

Du måste logga in för att nå programmet!

Du behöver logga in via till exempel en mediecentral för att kunna titta eller lyssna på det här programmet.

Se programmet via din mediecentral

Fyra planetvänliga principer

Produktionsår:
Längd:

Matexperten Anna Richert presenterar fyra principer att följa om man vill äta mer klimatvänligt. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Ämnen:
Hem- och konsumentkunskap > Mat och hälsa, Miljö
Ämnesord:
Dryck, Livsmedelskonsumtion, Mat, Matavfall, Miljöfrågor
Utbildningsnivå:
Allmänbildande

Alla program i UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Rädda planeten från ditt kök

Maten är nyckeln till hur bra världen kommer att klara omställningen till ett mer hållbart klimat. Här berättar klimatforskaren Johan Rockström hur du kan påbörja omställningen i ditt eget kök. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Fyra planetvänliga principer

Matexperten Anna Richert presenterar fyra principer att följa om man vill äta mer klimatvänligt. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Våga chansa - byt kött mot grönt

Matinspiratören Sara Begner delar med sig av sina bästa tips för att äta grönare och mer klimatsmart. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Access
Längd:
TittaUR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Förändra ditt liv och rädda världen

Många känner sig oroade och pessimistiska inför klimatförändringarna och människans möjligheter att vända utvecklingen. Hållbarhetsexperten Solitaire Townsend menar att var och en av oss kan bidra till att uppfylla FN:s hållbarhetsmål - och dessutom bli lyckligare under tiden. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Produktionsår:
2018
Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Beskrivning

Mer allmänbildande & hem- och konsumentkunskap

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Titta UR Samtiden - EAT 2016

Nu eller aldrig!

Gunhild A Stordalen är grundare av Eat food forum, som genom en årlig konferens försöker knyta ihop hälsa, mat och hållbarhet. Här talar hon om vikten av att olika städer, företag och yrkeskategorier arbetar tillsammans för att komma till rätta med klimatpåverkan och hälsoproblemen i världen. Inspelat den 13 juni 2016 på Clarion Sign, Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.

Spelbarhet:
UR Skola
Längd
Lyssna Barnaministeriet dokumentär

Mästerkockarna Svea och Melker

Vi möter tioåriga Svea och tolvåriga Melker som delar sin kärlek till matlagning. Svea berättar om sin paradrätt, köttbullar i tomatsås och Melker lagar nästan alla måltider hemma hos sig. Båda två beslutar sig för att söka till programmet Sveriges yngsta mästerkock - men hur ska det gå?