UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

Om UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet
Fyra talare ger en bakgrund till klimatproblematiken och inspirerar till att laga god mat som är bra för dig och klimatet. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
Dela serien
Dela serien på FacebookDela serien på TwitterDela serien på PinterestDela serien via e-post Kopiera länkTangentbordskontroller för spelaren
- ␣Mellanslag,
- ↵Retur:
- Spela / pausa programmet
- M
- Ljud på / av
- ↑Pil upp:
- Höj ljudvolymen
- ↓Pil ned:
- Sänk ljudvolymen
- →Pil höger:
- Hoppa framåt 5 sekunder
- ←Pil vänster:
- Hoppa bakåt 5 sekunder
- 0 - 9
- Hoppa direkt till 0% - 90% av programmets längd
- C
- Välj språk för undertextning
- F
- Visa spelaren i helskärmsläge
- Esc
- Avsluta helskärmsläge

Fyra planetvänliga principer
- Produktionsår:
- Längd:
Matexperten Anna Richert presenterar fyra principer att följa om man vill äta mer klimatvänligt. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
- Ämnen:
- Hem- och konsumentkunskap > Mat och hälsa, Miljö
- Ämnesord:
- Dryck, Livsmedelskonsumtion, Mat, Matavfall, Miljöfrågor
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande
Alla program i UR Samtiden - Maten, hälsan och klimatet

- Spelbarhet:
- UR Access
- Längd:
Rädda planeten från ditt kök
Maten är nyckeln till hur bra världen kommer att klara omställningen till ett mer hållbart klimat. Här berättar klimatforskaren Johan Rockström hur du kan påbörja omställningen i ditt eget kök. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
- Produktionsår:
- 2018
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande

- Spelbarhet:
- UR Access
- Längd:
Fyra planetvänliga principer
Matexperten Anna Richert presenterar fyra principer att följa om man vill äta mer klimatvänligt. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
- Produktionsår:
- 2018
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande

- Spelbarhet:
- UR Access
- Längd:
Våga chansa - byt kött mot grönt
Matinspiratören Sara Begner delar med sig av sina bästa tips för att äta grönare och mer klimatsmart. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
- Produktionsår:
- 2018
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande

- Spelbarhet:
- UR Access
- Längd:
Förändra ditt liv och rädda världen
Många känner sig oroade och pessimistiska inför klimatförändringarna och människans möjligheter att vända utvecklingen. Hållbarhetsexperten Solitaire Townsend menar att var och en av oss kan bidra till att uppfylla FN:s hållbarhetsmål - och dessutom bli lyckligare under tiden. Inspelat den 22 oktober 2018 på Stockholms universitet. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.
- Produktionsår:
- 2018
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande